Povestea primului video de pe Youtube și alte informații interesante

Am scris în repetate rânduri pe acest blog despre rețelele de socialiazre.

Găsești informații prețioase despre Instagram, Facebook și Linkedin. dar în acest articol a venit timpul să vorbim despre regele conținutului video și anume Yotube.

Nu o să fie un articol plin de statistici, dar vei afla povestea primului clip de pe Youtube.

Au trecut nu mai puțin de 15 de ani de când Jawed Karim, un antreprenor de naționalitate germană și co-fondatorul platformei a urcat primul clip de pe Youtube.

Asta se întâmpla la data de 23 Aprilie 2005, iar clipul îl poți vedea AICI.

Nike a fost prima firmă care a rulat o reclamă pe Youtube, iar în Octombrie 2006 platforma urma să fie cumpărată de Google în schimbul a 1.65 miliarde de dolari.

Karim a primit nu mai puțin de 64 de milioane de dolari în urma acțiunilor pe care le avea în companie, iar acum are o avere de 140 de milioane.

Între timp Youtube a evoluat foarte mult, iar acest brand a adus la viață ocupația de ”Youtuber”.

Cei mai importanți Youtuberi din țara noastră sunt Selly, George Buhnici sau Mickey Hash.

În caz că nu știai, cel mai vizionat clip de pe Youtube la ora actuală este ”Despacito” cu peste 6 miliarde de vizionări. Detalii găsești în acest articol. 🙂

Dacă vorbim strict despre Youtube în țara noastră vedem că avem 866 de mii de utilizatori, iar aproape 17 mii dintre aceștia au publicat cel puțin un video sau un comentariu pe platformă.

Spune-ne în secțiunea de comentarii de mai jos sau pe Facebook – @DGTreeMarketing care sunt canalele de Youtube pe care le urmărești cel mai des.

Dacă ești în zona de business și marketing avem și noi 5 recomandări:

Enjoy! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *