ghid

Ghid 2020 – Mărimea imaginilor în social media

Ghid 2020

Folosești mărimile potrivite pentru imaginile din conturile tale de social media?

Folosirea unor imagini care nu corespund cerințelor fiecărei platforme în parte poate avea impact asupra percepției pe care o au clienții despre brandul tău; imaginile pot fi pixelate sau de calitate slabă, ceea ce poate da impresia de lipsă de profesionalism.

Echipa de la Constant Contact a realizat un infografic – ghid foarte sugestiv și util cu dimensiunile ideale pentru profilele de Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter, YouTube, LinkedIn. Îl puteți consulta mai jos:

ghid

Importanța imaginilor

Folosirea social media poate fi foarte distractivă, dar este și o mare scenă competitivă.

Zilnic, milioane de utilizatori se conectează la site-urile de social media pentru a fi în contact cu familia, prietenii, afacerile pe care le urmăresc. Postările afacerii tale concurează cu cele ale tuturor utilizatorilor pentru atenția celorlalți.

Imaginile sunt cele mai reținute de către utilizatori. 65% dintre oameni își amintesc și după 3 zile un conținut sub formă de imagine. Spre deosebire de doar 10% pentru conținutul sub formă de text.

De aceea, este foarte important să nu ignorăm puterea imaginilor în social media. Și, mai ales, a imaginilor atractive și la dimensiunile potrivite pentru fiecare tip de mediu de socializare online.

Totuși este o provocare să fii mereu la curent cu schimbările constante care au loc în social media și cu dimensiunile mereu diferite. Când nu suntem în conformitate cu noile dimensiuni e foarte posibil ca anumite imagini să nu se vadă corect sau complet de pe anumite dispozitive.

Pentru a crea imagini atragătoare, chiar dacă designul nu este punctul vostru forte, puteți folosi ustensile precum Canva, Stencil, Snappa, Adobe Spark. Acestea sunt ușor de folosit și au șabloane perfecte pentru fiecare tip de social media.

Despre crearea de imagini atractive pentru social media puteți citi și aici.

Voi cum vă țineți la curent cu noutățile?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *