Situația din Social Media pe luna august

  • Casian
  • septembrie 23, 2020
  • 0

V-am obișnuit deja ca lunar să publicăm pe blogul Digital Tree Marketing un articol în care să detaliem statisticile oferite de prietenii de la Zelist în legătură cu situația actuală din zona de Social Media de la noi din țară.

Ce aplicații sunt cele mai folosite, care mai e situația în blogosferă, dar și de ce e Tik Tok pe val aflii din acest articol.

Facebook rămâne platforma cu cei mai mulți utilizatori, dar asta nu mai este de o bună bucată de timp o surpriză. De remarcat este modul în care a evoluat Instagram.

Aplicația cumpărată de curând de Facebook are 4,5 milioane de utilizatori, iar cifrele par să crească cu o rapiditate uimitoare.

E uimitor cât de bine a prins Tik Tok în România. Aplicația fondată de chinezi are peste 4,6 milioane de utilizatori la noi în țară.

Algoritmul Tik Tok te ajută să devii viral într-un timp relativ scurt, iar asta este foarte atrăgător pentru tinerii din țara noastră. Încet, dar sigur încep și companiile să-și îndrepte atenția spre Tik Tok și putem vedea tot mai multe campanii desfășurate acolo.

Care sunt blogurile tale favorite? Află că blogosfera este în scădere în România. Din peste 97 de mii de bloguri, doar aproape 5 mii sunt active. O situație asemănătoare vedem și în presă unde am rămas cu doar 7700 de surse.

Twitter rămâne o platformă nu foarte agreată la noi în țară. Avem 373 de mii de utilizatori dintre care doar 11 mii sunt activi constant.

Și forumurile sunt din ce în ce mai puțin vizitate, dar vedem cum aplicații precum Youtube sau Linkdin au parte de o expunere tot mai mare.

Spune-ne pe finalul acestui articol care este platforma pe care o utilizezi cel mai des și de ce. Dezbatem pe larg subiectul abordat în acest articol atât pe Facebook cât și pe Instagram. 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *