De ce este esențial ca website-ul firmei tale să conțină și un blog

Astăzi avem pe blogul Digital Tree un nou articol despre mediul online.

Era și timpul să abordăm subiectul acesta. Mai precis de ce e foarte eficient să le dai ocazia angajaților tăi să devină bloggeri cu acte în regulă. 🙂

Principalele două obiective ale oricărui business sunt următoarele:

  • Să ofere un plus valoare celor din jur
  • Să devină profitabil

Cea mai eficientă metodă prin care poți îmbina acest lucru este prin crearea unui blog.

Pe blogul commpaniei poți să oferi informații prețioase potențialilor tăi clienți, iar astfel ei se vor familiariza cu brandul, iar tu te poți alege cu noi clienți.

Poți observa că noi aplicăm această metodă eficientă atât pe site-ul nostru (Tocmai ești pe blogul nostru) cât și pe site-urile clienților. Vezi exemple: www.casaardeleanamedias.ro, www.viviangarden.ro sau www.feel-bio.com.

COST 0 ȘI EFICIENȚĂ RIDICATĂ

Unde mai pui că ai avantajul faptului că pentru un articol pe blog există cost 0. Nu ai nevoie să plătești pe cineva din exterior să facă asta. Îți poți ruga unul dintre angajați să scrie un articol legat de domeniul lui de activitate. Plus că nu este obligatoriu să investești în reclamă pentru acest articol.

Dacă este de o calitate ridicată, iar valoarea pe care o oferi în urma articolului este mare atunci fără doar și poate se va viraliza de la sine.

ARTICOLE DE MINIM 300 DE CUVINTE

De ce? Pentru ca Google să-ți indexeze mai bine articolele, iar site-ul tău să fie mai sus în căutările legate de domeniul tău de activitate. Nu uita ca de fiecare dată să pui în articol un link intern (din site-ul tău. Ex: Link spre pagina de contact) și un articol extern (de pe un alt site relevant).

BRANDUL TĂU DEVINE UNUL DE TOP ÎN INDUSTRIE PRIN INFORMAȚIILE OFERITE PIEȚEI

Articolele bine scrise deomonstrează faptul că firma ta devine încet, dar sigur un reper în industria din care face parte.

Doar postând articole pe teme care rezonează cu piața din care faci parte o să reușești să ajungi la un nivel ridicat.

Spre exemplu: Dacă ai un magazin online scrie informații reale și eficiente legate de produsele pe care le comercializezi. Vei vedea că în timp clienții te vor percepe drept o sursă credibilă și o să revină pe site-ul tău de fiecare dată când vor dorii să afle câte ceva despre un produs.

Dacă lucrezi cu alte firme e indicat să postezi articole foarte bine documentate din domeniul tău de activitate. Fă din blogul tău un loc în care profesioniștii din domeniu să-și dea întâlnire. 🙂

VREI SĂ AI RELAȚII MAI BUNE ȘI MAI DE DURATĂ CU VIITORII TĂI CLIENȚI?

Un blog te va ajuta să faci asta! Multe business-uri uită cât de importantă este partea umană și se concentrează în totalitate pe vânzări. Dar aceste două sunt strâns legate între ele.

Postând articole pe blog te vei apropia de clienți, iar aceștia vor cumpăra mult mai rapid de la tine decât de la concurență. Unde mai pui că un comentariu pe blogul tău e mult mai vizibil decât unul pe Facebook sau Instagram. Acolo sunt milioane de alte postări. Pe blogul tău potențialul client se concentrează pe un articol anume și sigur o să-l atragă faptul că alte persoane ți-au lăudat compania în secțiunea de comentarii.

ARTICOLE CALITATIVE PE BLOG = POSTĂRI CALITATIVE ÎN SOCIAL MEDIA

În acest articol blogul este personajul principal, dar nu trebuie neglijate nici rețelele sociale. De ce să distribui content doar de dragul de a avea ce posta pe când poți să-ți trimiți fanii din social media spre un articol care o să-i ajute pe viitor?

Plus că dacă prin absurd toate rețelele sociale ar dispărea, blogul tău va rămâne în picioare, iar oamenii pot să revină și să citească materialele de pe site pe când tot ce ai postat pe Facebook sau Instagram este deja istorie.

Cam atât despre acest subiect. Sperăm că aceste informații te vor ajuta în procesul de dezvoltare al business-ului tău. Pentru detalii ținem legătura pe Facebook sau pe mail: contact@digitaltreemarketing.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *