În acest articol vom discuta despre domeniu, găzduire și website. Este dedicat în mod special antreprenorilor care nu și-au mutat încă afacerea și pe online și refuză în continuare să creadă că afacerea lor este destul de profitabilă și fără un website.
De ce am pomenit despre un site?
Pentru că prezența online a unui brand care este doar pe Facebook și/sau Instagram este incompletă. Fără un o pagina web, adică locul final în care duci utilizatorul de pe Facebook sau Instagram și de cele mai multe ori locul unde se petrece conversia atunci prezența online a afacerii tale este vulnerabilă.
Vulnerabilă pentru că există riscul ca la un moment dat Facebook și Instagram să dispară. Atunci ce o să faci? O să-ți închizi afacerea? O să te panichezi că nu vei mai avea clienți? Așadar trebuie să înveți să te folosești din plin de website.
Iar în acest articol ne-am propus să vă povestim câte ceva despre ce înseamnă ”domeniul site-ului”, ”găzduirea site-ului” și site-ul în sine. Hai să începem! 🙂
Domeniul este adresa site-ului tău. Fără această adresă motorul de căutare (Google, Bing etc) n-o să recunoască spre ce site dorești să mergi.
Domeniul trebuie desigur achiziționat și strâns legat de o găzduire web pentru că unul fără celălalt există degeaba. Domeniile se inchiriză anual, acestea pot fi nume.ro, nume.eu, nume.com dar sunt o mulțime de extensii .online, .travel, .live etc. Dezavantajul la domeniile mai complicate este ca sunt mai greu de optimizat.
Interesant este că domeniile pot fi îndreptate spre orice găzduire, iar administrarea lor este posibilă din panourile de control.
Exemplu de domeniu: www.digitaltreemarketing.eu
Și acum o să-ți dai seama de ce ți-am spus mai devreme că e mult mai sigur că ai un website decât să te bazezi în totalitate pe rețelele sociale.
Pentru că orice site are nevoie să fie găzduit pe un server care este mereu online. Datorită găzduirii poți atașa pe server fișiere (imagini, videoclipuri etc) pe care mai apoi să le pui pe site-ul tău și să fie văzute în timp real de utilizatori.
Atunci când alegeți pachetul de găzduire dorit pentru site-ul dumneavoastră trebuie să luați în considerare spațiul de care aveți nevoie pentru buna funcționare a site-ului. (Câte fotografii, clipuri video, articole și așa mai departe doriți să încărcați pe site). E bine de știut că pachetul de găzduire poate fi schimbat în timp dacă aveți nevoie de unul mai puternic. In pachetul de găzduire sunt hostate și e-mailurile. Dacă vrei (și e recomandat) să ai un e-mail personalizat, profesional, trebuie să te gândești și la spațiul pentru acesta sau să-l downloadezi remote printr-un program de gen Outlook.
Un website reprezintă o colecție de fișiere și baze de date care sunt prezentate utilizatorului atunci când acesta vizitează un domeniu legat de o găzduire. În momentul în care accesați un website motorul de căutare procesează o mulțime de date în funcție de mărimea site-ului accesat.
După ce ai cumpărat domeniul și găzduirea intervine partea de design. Cea mai utilă este fără doar și poate WordPress pentru că poți foarte ușor cu ajutorul WordPress să pui pe picioare atât un magazin online cât și un blog sau un site de știri.
Sunt provideri de domenii și găzduire cu care poti lucra direct la preturi mai mici decât la o agenție de publicitate. Dezavantajul e ca în momentul în care ai nevoie de un update, de actualizare la platforma sau a unui modul acestea nu sunt incluse în abonamentul de găzduire. Tehnologia se schimbă rapid și ai nevoie de actualizări permanent. Daca nu te pricepi sunt riscuri mari să dai o actualizare automată și să te trezești cu siteul disfuncțional. De asemenea te poți trezi cu siteul virusat și chiar sters sau poți avea diverse disfuncționalități la e-mail și să nu ai cui să te adresezi.
Ai nevoie de o echipă de profesioniști care să se ocupe de webiste-ul firmei tale? Scrie-ne pe mail – contact@digitaltreemarketing.eu sau pe Facebook – @DGTreeMarketing. Ne poți contacta și telefonic – 0749 284 193