continut video

De ce conținutul video este absolut esențial pentru afacerea ta

Salutare!

Astăzi pe site scriem despre importanța conținutului video. De ce? Pentru că în ultimii 2 ani conținutul video a luat o amploare absolut incredibilă, iar tu ca și antreprenor o să ai de pierdut dacă nu profiți la maxim de această oportunitate pe care ne-o oferă internetul zilelor noastre.

Mai jos vei putea vedea câteva statistici tare interesante și o serie de sfaturi pentru ca tu să nu lași acest trend care fără doar și poate va mai dura încă cel puțin 4-5 ani să treacă pe lângă tine. Să începem! 🙂

În 2020 82% din traficul de internet al utilizatorului vine din conținut video

Cei de la CISCO (Liderul la nivel mondial în IT și technologie) ne prezintă o statistică absolut uimitoare!

În 2020 nu mai puțin de 82% din traficul de internet al utilizatorilor vine din conținut video. O creștere cu 68% față de 2015.

În plus, 79% din traficul consumatorilor și firmelor (combinate) vine din aceeași sursă.

Vrei ca utilizatorul să petreacă mai mult timp pe website-ul tău?

Atunci acordă atenție sporită următoarei statistici prezentate de Impactdnd.com.

88% dintre utilizatorii de internet petrec mai mult timp pe un website care conține clipuri video.

Secretul pentru e-mail marketing mai eficient!

Cu siguranță te folosești de un newsletter fie el zilnic, săptămânal sau lunar. Ce poți face pentru a avea o rată de deschidere a mail-urilor mai bună?

Adaugă termenul ”video” în subiectul mail-ului tău și nu uita să pui un video în conținut, iar statisticile impactdnd.com arată că te vei bucura de o rată de deschidere a mail-urilor cu 7% mai mare.

Ai un magazin online? Conținutul video e mină de aur pentru tine

Nu mai puțin de 72% dintre utilizatorii unui produs preferă să vadă un video pentru a învăța să utilizeze produsul decât să citească un manual de utilizare.

Să fim serioși, câți dintre noi chiar citim acele manuale de utilizare. Dar n-am spune nu dacă cineva ne-ar propune să-i acordăm 5-10 minute pentru a ne explica într-un video cum se utilizează produsul.

95% din utilizatori urmăresc video-uri despre un produs ca să învețe mai multe despre el.

Din acest motiv canalele de Tech Reviews din Youtube-ul românesc au un succes atât de mare. Exemple: George Buhnici sau Zona IT.

Oferă-le clienților tăi șansa să afle mai multe despre produsul pe care ar vrea să-l achiziționeze, iar șansele să-l cumpere de la tine cresc.

Tu îți educi publicul țintă?

Statisticile arată că termenul ”cum să” a crescut pe Youtube în fiecare an cu nu mai puțin de 70%. Așadar oamenii sunt dispuși să învețe lucruri noi ci nu doar să fie bombardați cu reclame.

Ai un magazin de echipament sportiv spre exemplu. Învață-i să-și curețe corespunzător articolele sportive și fără doar și poate cresc șansele ca tu să vinzi mai bine, iar clientul să lege o relație mult mai bună cu brandul.

97% din marketeri spun că video-urile ajută utilizatorii să înțeleagă produsele mai bine și să crească și vânzările. Tocmai ce spuneam mai sus. 🙂 Lucrurile merg mână în mână de fiecare dată.

Faci Social Media Marketing? Atenție la aceste cifre

Biteable.com, Hubspot și Insivia ne arată că 78% din utilizatori vizionează clipuri video săptămânal, iar 55% fac asta chiar zilnic.

Vrei să transmiți un mesaj important într-un mod cât mai eficient? Află că 95% din oameni rețin un mesaj dacă au văzut un clip video în comparație cu doar 10% dacă citesc un text.

Postările cu video din Social Media au cu 48% mai multe vizualizări. Aproape jumătate. Cifrele sunt imense! 🙂

Website-ul tău este responsive?

Ok, ți-am spus că e musai să adaugi video-uri pe mail, social media și chiar pe site. Apropo de site. Este responsive? Poate fi urmărit la fel de bine atât de pe PC / laptop cât și de pe tabletă sau smartphone? Te întreb asta pentru că nu mai puțin de 75% dintre utilizatori urmăresc clipuri video de pe smartphone. Așa că n-ar strica să acorzi atenție acestui aspect.

Cam atât cu acest articol în care am vorbit despre o metodă excelentă prin care îți poți crește afacerea. Clipurile video au devenit un trend care nu e de neglijat. Continuăm discuția pe Facebook – @DGTreeMarketing.

 

One Comment:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *