video

Noi unelte video pregătite de Facebook

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg  a anunțat, printr-un live, o serie de noi instrumente, în special video, care vor fi disponibile foarte curând în familia de aplicații Facebook, pentru a răspunde noilor cerințe ale publicului (datorate, în special, pandemiei de COVID-19).

1.Messenger Rooms – video groups

Poate cea mai interesantă și așteptată unealtă ce va fi introdusă de Facebook cât mai curând posibil este Messenger Rooms – o opțiune prin care oamenii vor putea comunica video, fără să fie nevoie de o planificare în prealabil. Este un fel de Zoom doar că pe Facebook, Instagram, Whatsapp sau oricine are linkul de acces 🙂

Puteți urmări o scurtă descriere a acestei noi facilități:

Ideea acestui Messenger Rooms este de a iniția conversații virtuale spontane. Poate susține până la 50 de persoane o dată și nu are limită de timp.

Cel puțin deocamdată, Messenger Rooms va fi disponibil doar pentru conturile personale, nu și pentru paginile profesionale sau cele ale companiilor.

Un alt aspect important este că este posibil și accesul persoanelor care nu au Facebook, prin intermediul unui link de acces.

video Messenger Rooms
Sursa foto: socialmediatoday.com

În acest moment, Rooms este testat de un grup selectat de utilizatori, urmând să fie lansat în următoarele săptămâni.

2. Intră Live într-un video împreună cu cineva

În urmă cu ceva vreme (decembrie 2019), Facebook a scos opțiunea de a intra live împreună cu o altă persoană pe Facebook. Nu a fost o decizie foarte inspirată, având în vedere avântul pe care îl are conținutul video, însă cei de la Facebook au decis să reintroducă opțiunea. Probabil și la cererea publicului.

3. Online Events with Live video

Echipa responsabilă cu partea de evenimente de pe Facebook lucrează în aceste momente și la dezvoltarea unor noi funcționalități care să permită transmiterea evenimentelor live și la crearea unor experiențe noi și inedite. Dar încă nu sunt foarte multe informații pe acest subiect, așa că așteptăm detalii în viitorul cât mai apropiat.

video online events live
Sursa foto: socialmediatoday.com

4. Îmbunătățiri pe Facebook Messenger

Facebook va adăuga 360 de desktop-uri virtuale pentru a schimba decorul din apelurile video de pe Messenger.

Sursa foto: socialmediatoday.com

De asemenea, va adăuga opțiunea ”Mood Lighting” pentru a schimba modul în care prezinți.

Pentru cei singuri, Facebook va iniția și o secțiune de întâlniri virtuale prin discuții video: Facebook Dating.

5. Număr mai mare de participanți în apeluri video pe Whatsapp

În prezent, pe Whatsapp pot participa până la 4 persoane într-o conversație, însă în viitorul foarte apropiat limita va fi extinsă la 8. Pe Facebook Messenger se pot vedea doar câte 6 partipanți o dată, dar pot fi adăugați până la 50 de participanți dacă intră doar audio.

Sursa foto: socialmediatoday.com

6. Instagram Live disponibil și pe PC

Este oficial, de acum opțiunea Instagram Live este disponibilă și de pe PC, prin logarea în site-ul disponibil pentru PC.

Câteva cifre despre video-uri tot de la Facebook:

  • peste 700 de milioane de oameni folosesc aplicațiile Facebook pentru a realiza apeluri video zilnic. Numărul de apeluri video s-a dublat de când a început pandemia, iar pentru unele categorii, cum ar fi apelurile video de grup, aceste cifre au crescut de 10 ori în această perioadă.
  • În fiecare zi, peste 800 de milioane de oameni interacționează cu videourile live în aplicațiile Facebook. Zuckerberg arată că deși nu sunt foarte mulți cei care realizează live-uri, aceste videouri atrag cele mai multe vizualizări. Așa că merită să vă puneți pe treabă și să faceți live-uri 🙂

Abia așteptăm să vedem noile unelte anunțate de Facebook. Care vă tentează cel mai mult?

3 Comments:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *